Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Οδηγός και tips για χρήστες windows 8 (part 2)

Γειά σας και πάλι, στην προηγούμενη ανάρτηση μιλήσαμε σχετικά με το που μπορούμε να βρούμε όλα τα προγράμματα του υπολογιστή και που να βρούμε τον τερματισμό λειτουργίας.
Σήμερα θα σας δείξω για το πως μπορείτε να μπείτε στις ρυθμίσεις του υπολογιστή και τι μπορείτε να κάνετε από εκεί. Επίσης θα σας δείξω τις εγκατεστημένες εφαρμογές που υπάρχουν στην οθόνη έναρξης και πως να τις χρησιμοποιείτε.







1) Πού μπορούμε να βρούμε τις γενικές ρυθμίσεις του υπολογιστή?
Όπως και με τον τερματισμό λειτουργίας έτσι και με τις ρυθμίσεις τις βρίσκουμε στην μπάρα πηγαίνοντας απλά το ποντίκι σε μια γωνία της δεξιάς πλευράς της οθόνης μας. Μετά απλά επιλέγουμε την επιλογή change pc settings ή αλλαγή ρυθμίσεων υπολογιστή.
μόλις πατήσουμε αυτήν την επιλογή θα μας εμφανιστεί η εξής οθόνη...
Σε αυτήν την οθόνη τώρα μπορούμε να αλλάξουμε ότι θέλουμε στα windows. Η πρώτη επιλογή Personalize μπορούμε να αλλάξουμε το θέμα του μενού έναρξης, να αλλάξουμε το φόντο της οθόνης κλειδώματος και άμα θελήσουμε να προσθέσουμε ή να αλλάξουμε την εικόνα λογαριασμού με αυτήν της αρεσκείας μας. Επίσης μπορούμε να επιλέξουμε ποιά προγράμματα θα δείχνει στην οθόνη κλειδώματος. Στη 2η επιλογή ειναι το Users που μπορούμε να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις του λογαριασμού μας. Τα παρακάτω καλό θα ήταν να τα αφήσετε ως έχουν μιας και υπάρχει κύνδινος περαιτέρω χρέωσης.

2) Τι είναι όλες αυτές οι εφαρμογές?
  • Αυτές οι εφαρμογές είναι προεγκατεστημένες ήδη στα windows 8. Η Microsoft τις εγκατέστησε για την μεγαλύτερη διευκόληνση στην πρόσβαση του internet μέσω των browsers. Στα διάφορα social media μέσω του messenging καθώς μπορείτε να συγχρονήσετε τους λογαριασμούς που έχετε σε όποια social media με το messenging και απλά ανοίγοντας αυτήν την εφαρμογή είστε ταυτοχρόνως συνδεδεμένοι σε όλα τα social media που επιλέξατε.
  • Επίσης έχουμε την εφαρμογή people, η οποία μοιάζει λίγο με το facebook, αλλά και πάλι με την βοήθεια του συγχρονισμού λογαριασμών μπορείτε να συγχρονήσετε τους λογαριασμούς σας με την εφαρμογή με αποτέλεσμα αυτή να σας δείχνει τους φίλους σας από όλα τα social media που συγχρονήσατε και έχετε την δυνατότητα για τον καθένα να δείτε τις τελευταίες του δημοσιεύσεις ή φωτογραφίες κ.τ.λ. 
  • Μετά έχουμε την εφαρμογή mail στην οποία μπορείς να επιλέξεις ποιό e-mail θα σου δείχνει από οποιοδήποτε πάροχο.
  • Έχουμε το skydrive η οποία εφαρμογή είναι ουσιαστικά ένας σκληρός δίσκος που βρίσκεται online. Αυτό συνεπάγεται για την κοινοχρησία (με φίλους ή γενικά) ή ακόμα μπορεί να τεθεί και σαν λύση για ένα εύκολο back-up για σημαντικά αρχεία.
  • Έχουμε και την εφαρμογή του χρηματιστηρίου στην οποία θα παρατηρήσετε διάφορους δείκτες. Εγώ προσωπικά δεν έχω ιδέα τι βλέπω εκεί μέσα.
  • Υπάρχει και η εφαρμογή travel στην οποία μπορούμε να δούμε ταξιδιωτικούς προορισμούς ή ακόμα και να κλεισουμε εισητήρια online μέσω internet.
  • Έχουμε το store στο οποίο μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν εφαρμογές και να πάρετε ενημερώσεις για τις υπάρχουσες.
  • Έχουμε και τις υπόλοιπες εφαρμογές στις οποίες δεν νομίζω ότι χρειάζονται ανάλυση:
  • weather, calendar, photos, news/sportsnews, maps, games, music, camera, video
  • Άφησα τελευταία την επιφάνεια εργασίας μιας και είναι το πιο σημαντικό από τα παραπάνω. Όταν θα μπείτε στην επιφάνεια εργασίας, πέρα από το design των παραθύρων, δεν υπάρχει κουμπί έναρξης. Αυτό είναι ένα μεγάλο ίσως το μεγαλύτερο μειονέκτημά τους μιας και η έναρξη αντικαταστάθηκε με την οθόνη έναρξης. Αν θέλετε να πάτε πίσω στην οθόνη έναρξης χωρίς να κλείσετε την επιφάνεια εργασίας δεν έχετε παρά να πάτε το ποντίκι σας στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης όπου και θα σας εμφανιστεί ένα εικονίδιο που αντιπροσωπεύει την οθόνη έναρξης. Αν θέλετε να κλείσετε τελείως την επιφάνεια εργασίας πηγαίνετε το ποντίκι στην κορυφή της οθόνης και κρατώντας πατημένο το αριστερό κλικ "τραβάτε" προς τα κάτω το παράθυρο μέχρι και το τέλος της οθόνης. Τότε θα επιστρέψετε στην οθόνη έναρξης. Αυτό ισχύει για όλα τα παράθυρα εκτός της οθόνης έναρξης εννοείτε.
 Και αυτό ήταν το τελευταίο μέρος του οδηγού και tips για χρήστες windows 8.

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να αφήσετε τα σχόλια σας ή να να μου στείλετε e-mail στο georgegate71996@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου